2021/03/17

BILDGUIDE: HUR HANDLAR MAN MED ALTCOINS?

Det kan vara knepigt att hitta rätt ställe att handla cryptovaluta på om man är ny. 

Vi har valt att erbjuda våra besökare en guide samt rekommendera en av världens största handelsplatser för all typ av cryptovaluta.

 

VAD ÄR ALTCOINS?

Sedan sin födelse år 2009 så är Bitcoin fortfarande kungen av kryptovalutor. Men det finns idag tusentals andra kryptovalutor, s.k “altcoins”, som alla har sina egna egenskaper och användningsområden. Det finns exempelvis altcoins som kan genomföra betalningar mycket snabbare och med lägre kostnader än Bitcoin. 

 

Den här guiden kommer lära dig hur du köper de hetaste altcoins såsom Cardano (ADA), Monero (XMR), Chainlink (LINK), Stellar (XLM).

 

Anmärkning: Ethereum är den #2 största kryptovalutan efter Bitcoin och anses generellt inte längre som en altcoin, detta på grund av sin storlek och hur stort inflytande Ethereum har haft i krypto industrin). 

Bitcoin Trader.PNG

Beprövad algoritm

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital
 

VARFÖR ALTCOINS?

Ta del av enorma avkastningar (större än Bitcoin och Ethereum)

Om du hade investerat i exempelvis guld eller aktier, och det hade ökat 30% i värde under loppet av bara några månader så hade du förmodligen blivit extremt glad. Men i altcoin-marknaden kan du se dessa siffror dagligen. Altcoins kan öka hundratals till tusentals procent i värde under ett par veckor eller månader(särskilt altcoins som har ett relativt lågt börsvärde). Dessa siffror kan låta orimligt för någon som kommer från traditionell investering, men det är viktigt att tänka på att krypto fortfarande är i ett väldigt tidigt skede och därför har så stor potential. Givetvis kommer högre avkastning med högre risker - vi på Bitcoin-Robot kan hjälpa dig att navigera marknaden på bästa sätt.

Använd Bitcoin trading signaler från expertanalytiker

Du kan t.ex använda dig av tjänster som Bitcoin Signals för att istället för att själv behöva göra analyser så kan du istället ta hjälp som flera andra medlemmar. Detta gör det lättare för dig att placera trades efter de signaler som 

De som vet att Blockchain-teknologi är framtiden och vill investera i lovande projekt.

Många tror att Blockchain kan vara den största revolutionen sen internet kom till. Inte minst att det kan förändra vår syn valutor, potentialen finns också att transformera många andra industrier såsom leverantörskedjor, finans m.m.

Öka antalet Bitcoin du äger

Om du köper och säljer altcoins mot Bitcoin så ökar du antalet Bitcoin som du äger. Det är alltså ett sätt för dig att bygga upp din Bitcoin plånbok samtidigt som du använder dina Bitcoins för att köpa lågt och sälja högt, snarare än att bara låta dina Bitcoins ligga. 

 

Investera smartare i crypto baserat på vad som händer i marknaden 

Kryptovaluta-marknaden rör sig i vågor, och det finns perioder där altcoins ökar i värde men Bitcoin/Ethereum sjunker i värde, och vice versa. De som känner till dessa mönster har en fördel och kan tajma sina ordrar utifrån detta.

Tjäna passiv inkomst i form av “staking”.

Vissa altcoins har inbyggd “staking” vilket innebär att du tjänar ränta på de coins du har i din plånbok - likt hur du kan tjäna utdelning från aktier! Årlig utdelning är vanligen kring 5% - 15% men vissa har ännu högre utdelning. Några exempel på altcoins med staking är Cardano(ADA), Algorand(ALGO), Cosmos(ATOM).

 

HUR KÖPER MAN ALTCOINS?

Den mäklaren som rekommenderas är Binance, vilket idag är världens största kryptovalutabörs och står för upp till 25% av all krypto-trading världen över. Det går snabbt och är superenkelt att börja på Binance:

 

STEG 1

Skapa ett konto här (Om det sista fältet är tomt så kan du skriva koden 78192092 så hjälper du oss på Bitcoin-Robot leverera fler guider.)

Binance Skapa Konto.JPG
 

STEG 2

Nu när du har skapat ditt konto så går du längst upp till höger där du kan ändra språk till och från svenska om du vill.

 

Där ser du också Wallet/Plånbok > Fiat och Spot

Binance Steg 2.JPG
 

STEG 3

Klicka på "Insättning"

Binance Steg 3.JPG
 

STEG 4

Här kan du göra insättningar via lite olika alternativ:

  • Överför BTC till ditt Binance konto (Rekommenderat)

  • Banköverföring (SEPA-överföring med Euro)

  • Kreditkort (Du betalar du en avgift)

 

Förmodligen har du inte en massa Euro liggandes i dina konton, så det bästa sättet är att köpa Bitcoins genom en hemsida som Coinbase och därefter överföra dina Bitcoins till Binance. När du köper altcoins så kommer du alltså att göra det med Bitcoin.

 

Notera att du givetvis kan köpa altcoins på Coinbase, men nackdelen är att dem har ett väldigt begränsat utbud av altcoins. Som smart investerare vill du också köpa altcoins innan dem blir listade på Coinbase då priset brukar hoppa högt. 

 

För att överföra Bitcoin till din Binance adress, gå till den plånbok du har dina Bitcoin i (exempelvis din plånbok i Coinbase), gå till Uttag och kopiera in din Binance BTC adress som du ser i Fiat och Spot > Insättning (det fält som är markerat blått i bilden nedan).

Binance Steg 4.JPG

Bitcoin adresser ser ut ungefär så här:

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

 

Överför en liten mängd först som ett test innan du för över resten av dina BTC.

 

STEG 5

Gå till Handel/Trade längst upp på Binance sidan. För att hålla det enkelt så går vi in i Grundläggande/Convert längst upp i menyn.

Binance Steg 5.JPG
 

STEG 6

Här kan vi enkelt konvertera vår BTC till nästan vilken altcoin som helst. Du ser hur mycket du kommer få av x-antal mynt i det nuvarande priset genom att klicka på “Förhandsgranska”, och sedan klickar “Konvertera” för att utföra köpet.

 

När det är klart kommer du att kunna se dina coins i din plånbok på Plånbok > Fiat och Spot.

Binance Steg 6.JPG

Om du vill använda en mer avancerad portal för att köpa och sälja coins så kan du gå in i “Klassisk” eller “Avancerad” istället för “Konvertera” på Steg 5.

 

Den klassiska plattformen:

På den klassiska plattformen så skriver du den coin du vill köpa i sökfältet uppe till höger och klickar på den. Vi använder ADA som exempel.

Binance Trading Crypto.JPG

Väl inne i paret så väljer du i panelen nedan hur mycket ADA du vill köpa, på vilket pris i Bitcoin, och summan i Bitcoin. I hjulet precis under “Belopp” så kan du enkelt styra hur stor andel av ditt tillgängliga Bitcoin du ska använda i ordern. 

Binance ADA.JPG
Binance ADA Trading.JPG

I exemplet ovan så har vi valt att köpa 1000 ADA för 0.01912000 BTC, till priset av 0.00001912 BTC per ADA.

 

När vi klickar på Köp så läggs ordern och den kommer synas öppen i orderboken längst ner. Detta är en “limit order”(gräns) där ordern går igenom endast om priset sjunker till ditt givna pris. Om du vill köpa direkt kring det nuvarande priset så kan du använda en market order, men då kan du inte välja det exakta priset du vill gå in på(det är i princip samma som vad du gör i konverterings-menyn).

 

Och det är grunderna till hur du köper altcoins på Binance krypto exchange!

 

Det är värt att upprepa att dem som inte köper altcoins kommer att gå miste om avkastningar som är att drömma om.

 

Klicka här för att börja handla idag!

Bitcoin System.PNG

Bra utdelning

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital