2019/11/23

BITCOIN BEDRÄGERI: SMS, MAIL & SOCIALA MEDIER

Att lura någon på Bitcoin är lika allvarligt som att lura någon på kronor. Men hur går bedrägerierna till och vad bör man tänka på för att skydda sig? Vi går till botten med Bitcoin bluff.

tda_crypto_currency_trading_v3.png
 

Kan man bli lurad på Bitcoin?

Det är väldigt lätt att bli lurad på Bitcoin och blir man det finns det inte så mycket man kan göra. Anledningen till att man blir lurad är för att information kring hantering av Bitcoin är inte tillräckligt tydlig och kunskapen är fortfarande väldigt låg. Det börjar att bli mer populärt med kryptovalutor och ju mer volymen ökar destå fler blir lurade.

Kan man få tillbaka sin Bitcoin om man blir lurad?

Eftersom att Bitcoin är decentraliserat så innebär det också att ingen egentligen ansvarar över valutan. Det finns ingen försäkring eller någon myndighet som kommer att betala tillbaka din förlorade BTC om du blir lurad. Det man däremot bör göra är att polisanmäla bedrägeri samt förklara situationen för att försöka spåra tjuven. I bästa fall hittar man bedragaren och kan lösa det på ett legalt vis.

Om du förlorar din krypto så är den helt enkelt borta och det enda man kan göra för att undvika detta är att skydda sin plånbok och samtidigt inte vara för godtrogen. Var extra försiktig helt enkelt vid transaktioner med folk du inte känner så minskar du risken att bli lurad.

Hur bedragare lurar dig på Bitcoin

Ett vanligt sätt för bedragare är att man lurar till sig BTC genom att be om pengar först och överföra sen. Man går sedan offline och offret ser inte sina pengar, produkt eller tjänst som den blivit lovad. Detta låter kanske som något som inte bör kunna hända, men är man oerfaren så vet man ju heller inte hur det går till. Det kan t.ex vara första gången som man köper något med Bitcoin och är ovan.

Ett annat sätt att bli av med sin kryptovaluta är att inte bevara dom i en plånbok, utan istället håller dom på en crypto exchange. Det sägs att exchanges världen över blir utsatta för försök till hacking varje dag, och det finns tusentals användare som blivit av med sin kryptovaluta på en exchange. 

Den mest klassiska metoden att bedra någon är via mail phishing eller SMS. Man påstår helt enkelt att den som blir bedragen har vunnit eller inte har hämtat ut sin vinst ännu och lurar till sig känsliga personuppgifter genom ett musklick.

Och sedan är dom borta.

 
 
Trollface_non-free.png
Bitcoin Trader.PNG

Beprövad algoritm

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital
Cryptosoft logotyp.JPG
Cryptosoft logotyp.JPG

Handla Bitcoin och andra kryptovalutor med en trading robot från CryptoSoft.

  • Fullt Automatisk Trading

  • Globalt Erkänd Robot

  • Kom igång nu på 3 minuter, helt gratis.