VAD ÄR EN BITCOIN PLÅNBOK?

Om du ska köpa Bitcoin så behöver du också förvara dessa i en plånbok, precis som dina sedlar och kronor. Eftersom att Bitcoin är digitalt så behöver du därför en digital plånbok.

 

Det finns plånböcker både för din mobil eller dator, men tyvärr så är dessa inte helt säkra då man kan bli utsatt för hackers bland annat. Dessa kallas för en mjuk plånbok.

Bluetooth

MJUKVARUPLÅNBOK / HÅRDVARUPLÅNBOK

Det finns i huvudsak två sorters plånböcker att förvara sina bitcoins eller altcoins i. De två sorternas plånböcker är mjukvarubaserade och hårdvarubaserade. 

För att reda ut begreppen, tänk dig skillnaden mellan molnet och ett usbminne eller en extern hårddisk. 

De filer du har förvarade på molnet kommer du åt genom att logga in i din molntjänst med lösenord. Om du tappar bort lösenordet till molnet förlorar du åtkomsten till dina filer.

Om du däremot har filerna på ditt usbminne eller din externa hårddisk har du åtkomst till filerna så länge du har kvar usbminnet eller hårddisken.

Samma princip gäller vid förvaring av bitcoins eller altcoins i hårdvaru- respektive mjukvaruplånbok.

Om du har dina coins i en mjukvaruplånbok och du exempelvis tappar bort din telefon eller blir hackad förlorar du åtkomsten till dina coins. Om du däremot har dina coins i en hårdvaruplånbok är dina coins säkra så länge du har hårdvaruplånboken i din ägo.

COLD STORAGE / HÅRDVARUPLÅNBOK

Oavsett om du köper Bitcoin för trading eller för HODL så behöver du hålla i Bitcoin någonstans. Det absolut säkraste sättet är i dagsläget offline, men många tycker att det kan vara krångligt och tidskrävande.

 

Detta håller vi med om, och har därför sammanställt en lista över alla de mest populära hårdvaruplånböckerna så att du kan hitta rätt plånbok för dig!

BÄSTA BITCOIN PLÅNBOK  APRIL 2021

100% offline

Bluetooth

Swiss made

Backad av Binance

Touchscreen

Kreditkortsformat

NFC ready

Antivirus

Kreditkortsformat

  • Bitcoin-Robot.se | Facebook
  • Bitcoin-Robot.se (@bitcoinrobotse)
  • Bitcoin-Robot.se (BitcoinRobotSE)
  • Bitcoin-Robot.se (@RobotBitcoin)
  • Omdömen om Bitcoin Robot
  • Linkedin

© 2021 by bitcoin-robot.se

Ansvarsfriskrivning: Observera att artiklar, nyheter, recensioner och allt innehåll på denna webbplats inte bör betraktas som ett handelsråd. Arten av investeringar är spekulativ och det finns en risk att förlora det investerade kapitalet helt. När du investerar söker du ett professionellt råd och gör din egen dilligens. Denna webbplats är inte avsedd för användning i länder där handel och investeringar är förbjudna. Denna webbplats är gratis för dig att använda men vi kan få ersättning från de företag vi har på denna webbplats.