2022-02-20

Är Bitcoin en valuta?

Svaret på den här frågan är ganska självklar. Bitcoin är en sorts valuta, dvs. en kryptovaluta. Den kan förvaras och spenderas digitalt, precis som en fiat valuta men är till skillnad från en vanlig valuta byggd på kryptografi. Det gör Bitcoin till en valuta som är skapad på kryptografi, och kallas därför för kryptovaluta.

Annons
Bitcoin System Handel.png

Spjutspetsteknik

Utmärkt handelsplattform

Passiv trader

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital
 

Vad har Bitcoin för värde som valuta?

Först och främst så definerar man inte en valutas värde på samma sätt som förr. Definitionen har förändrats under flera århundraden från fysiska egenskaper till hastigheten för dess användning i en ekonomi.

 

Eftersom att Bitcoin är ett alternativ till centralbankskontrollerade fiatpengar så kallar man det för en digital valuta. Hela nätverket som Bitcoin är byggt på är decentraliserat och används inte särskilt mycket i detaljhandelstransaktioner.

 

Det man kan hävda är att värdet på Bitcoin liknar värdet på ädelmetaller. Båda har en begränsad kvantitet och specifikt utvalda användningsområden. Om man tar guld som exempel så används det i industriella tillämpningar, medan Bitcoins underliggande teknik som kallas för blockchain har vissa tillämpningar inom finansbranschen.

Det främsta värdet valutor överlag har är att de kan fungera som värdeförvarare och utbytesenhet. De har också flera viktiga egenskaper som gör att de kan användas i en ekonomi.

 

Kan man växla Bitcoin mot övrig valuta?

Ja, det kan man! Precis som att man kan växla USD mot SEK så kan man växla BTC mot SEK. Detta gör man på en exchange eller en marknad.

 

Precis som när man växlar USD mot SEK så kostar det en växlingsavgift. För att förlora så lite som möjligt så väljer många att göra det via en marknad så som localbitcoins t.ex. Där kan man själv välja sin avgift och vänta på att någon godkänner det.

Annons
CryptoSoft_logo.JPG

Fullt automatisk

Populär handelsmjukvara

Lågt insättningskrav

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Vill du veta hur du spenderar Bitcoin-valuta mot fastigheter?

Läs mer om detta här!