2022-02-21

Så här gör man en teknisk analys för BTC SEK!

btcsek tekniska analyser.JPG

Det finns många olika sätt att läsa av Bitcoin-marknaden på men det populäraste är genom tekniska analyser. Dessa redskap är integrerade i trading-plattformar men man kan även göra detta via t.ex Tradingview.

 

För att göra en teknisk analys så väljer man ett av många olika analysverktyg i sin handelsplatsmeny för att få fram det visuellt på skärmen. Där efter kan man läsa av verktygen och börja ta  beslut!

Hur fungerar en teknisk analys?

 

Teknisk analys på Bitcoin är antaligen en av dem bästa möjligheterna att avgöra hur Bitcoin skall röra sig i framtiden. Bitcoin eller BTC är nämligen otroligt lätt att handla med TA, dvs. teknisk analys. 


Anledningen till att den rör sig nästan dagligen mellan olika typer av instrument är av anledningen att det är där som Hedgefonder hämtar likviditet från småsparare. Av den anledningen skall man nästan alltid gå tvärt emot vad den tekniska analysen säger eller köpa under t.ex det tekniska analysverktyget "moving average" för att hamna på samma språngbräde som bankerna.

Annons
CryptoSoft_logo.JPG

Fullt automatisk

Populär handelsmjukvara

Lågt insättningskrav

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital
 

Vilka tekniska analyser finns det?

Ett otroligt användbart verktyg är "Bollinger band" som gör att du simpelt kan daytrada dina Bitcoins mellan volatilitetstaket och golvet som det i folkmun kallas. När den är på botten av "Bollinger band" vill man köpa och sedan sälja när man når dagens tak. Använder man handelsverktygen "stop loss" och "take profit" i samband med detta blir det därför enormt enkelt att göra vinst vid daglig BTC-handel utan risk!

Det andra verktyget man vill hålla koll på är "RSI" som står för "Relative strength index" som notifierar oss om något överköpt över gränsen på 80 eller om något är översålt. Med föregående menings ord färskt i minnet betyder detta att den reagerar på markndsdjup. Det handlar helt enkelt om något säljs för mycket eller köps för lite. När vi vet detta kan vi enkelt syna marknadens bluff på Bitcoin och andra kryptovalutor samtidigt som vi kan se om det är så att allt för många människor säljer av. Då är det nämligen ofta dags att köpa Bitcoin!

 

Vad är det som påverkar tekniska analyser?

Bitcoin och övriga kryptovalutor reagerar på rädsla och är något länkad till aktiemarknaden som även den är länkad till rädsla.


Kryptovalutor är extremt bundna till panik hos småsparare men även institutionella sparare vilket vi kan se just nu när Ryssland spökar i öst. Det viktiga att tänka på när man köper Bitcoin med teknisk analys är att koppla bort rädsla och enbart se det tekniska. Följer man som i ovan nämnt fall i denna artikel "Bollinger band" och "RSI" kan man dagligen planera sina köp och säljordrar såvida att man alltid använder "stop loss" och "take profit".

Annons
Bitcoin System Handel.png

Spjutspetsteknik

Utmärkt handelsplattform

Passiv trader

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Teknisk analys på Bitcoin är antaligen en av dem bästa möjligheterna att avgöra hur Bitcoin skall röra sig i framtiden. Bitcoin eller BTC är nämligen otroligt lätt att handla med TA eller så kallad teknisk analys. 


Anledningen till att den rör sig nästan dagligen mellan olika typer av instrument är av anledningen att det är där som Hedgefonder hämtar likviditet från småsparare, därför skall man nästan alltid gå tvärt emot vad den tekniska analysen säger eller köpa under t.ex "moving average" för att hamna på samma språngbräde som bankerna.

Vill du lära dig mer om BTC SEK-kursen? 

Klicka här för att lära dig mer!