2022-02-21

Så här gör man en teknisk analys för BTC SEK!

btcsek tekniska analyser.JPG


Det finns många olika sätt att läsa av Bitcoin-marknaden på men det populäraste är genom tekniska analyser. Dessa redskap är integrerade i trading-plattformar men man kan även göra detta via t.ex Tradingview.

 

För att göra en teknisk analys så väljer man ett av många olika analysverktyg i sin handelsplatsmeny för att få fram det visuellt på skärmen. Där efter kan man läsa av verktygen och börja ta  beslut!

Hur fungerar en teknisk analys?

 

Teknisk analys på Bitcoin är antaligen en av dem bästa möjligheterna att avgöra hur Bitcoin skall röra sig i framtiden. Bitcoin eller BTC är nämligen otroligt lätt att handla med TA, dvs. teknisk analys. 


Anledningen till att den rör sig nästan dagligen mellan olika typer av instrument är av anledningen att det är där som Hedgefonder hämtar likviditet från småsparare. Av den anledningen skall man nästan alltid gå tvärt emot vad den tekniska analysen säger eller köpa under t.ex det tekniska analysverktyget "moving average" för att hamna på samma språngbräde som bankerna.

Annons
CryptoSoft_logo.JPG

Fullt automatisk

Populär handelsmjukvara

Lågt insättningskrav

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital
 

Vilka tekniska analyser finns det?

Ett otroligt användbart verktyg är "Bollinger band" som gör att du simpelt kan daytrada dina Bitcoins mellan volatilitetstaket och golvet som det i folkmun kallas. När den är på botten av "Bollinger band" vill man köpa och sedan sälja när man når dagens tak. Använder man handelsverktygen "stop loss" och "take profit" i samband med detta blir det därför enormt enkelt att göra vinst vid daglig BTC-handel utan risk!

Det andra verktyget man vill hålla koll på är "RSI" som står för "Relative strength index" som notifierar oss om något överköpt över gränsen på 80 eller om något är översålt. Med föregående menings ord färskt i minnet betyder detta att den reagerar på markndsdjup. Det handlar helt enkelt om något säljs för mycket eller köps för lite. När vi vet detta kan vi enkelt syna marknadens bluff på Bitcoin och andra kryptovalutor samtidigt som vi kan se om det är så att allt för många människor säljer av. Då är det nämligen ofta dags att köpa Bitcoin!

 

Vad är det som påverkar tekniska analyser?

Bitcoin och övriga kryptovalutor reagerar på rädsla och är något länkad till aktiemarknaden som även den är länkad till rädsla.


Kryptovalutor är extremt bundna till panik hos småsparare men även institutionella sparare vilket vi kan se just nu när Ryssland spökar i öst. Det viktiga att tänka på när man köper Bitcoin med teknisk analys är att koppla bort rädsla och enbart se det tekniska. Följer man som i ovan nämnt fall i denna artikel "Bollinger band" och "RSI" kan man dagligen planera sina köp och säljordrar såvida att man alltid använder "stop loss" och "take profit".

Annons
Bitcoin System Handel.png

Spjutspetsteknik

Utmärkt handelsplattform

Passiv trader

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Teknisk analys på Bitcoin är antaligen en av dem bästa möjligheterna att avgöra hur Bitcoin skall röra sig i framtiden. Bitcoin eller BTC är nämligen otroligt lätt att handla med TA eller så kallad teknisk analys. 


Anledningen till att den rör sig nästan dagligen mellan olika typer av instrument är av anledningen att det är där som Hedgefonder hämtar likviditet från småsparare, därför skall man nästan alltid gå tvärt emot vad den tekniska analysen säger eller köpa under t.ex "moving average" för att hamna på samma språngbräde som bankerna.

Hur man använder ett enkelt glidande medelvärde för att bestämma genomsnittspriset på Bitcoin 

Det är svårt att fastställa det genomsnittliga priset på Bitcoin. Lyckligtvis finns det ett verktyg som kan hjälpa investerare att få en bättre förståelse för vad genomsnittspriset på Bitcoin är utan att påverkas av dagliga fluktuationer: det enkla glidande medelvärdet (SMA). Här ger vi dig en steg-för-steg-guide om hur du använder ett SMA för att bestämma genomsnittspriset på Bitcoin.

Vad är ett enkelt glidande medelvärde?

 
Ett enkelt glidande medelvärde (SMA) är ett statistiskt verktyg som används för att jämna ut datapunkter genom att skapa ett kontinuerligt uppdaterat medelvärde. För att beräkna ett SMA behöver du en datamängd som innehåller tidigare priser. Låt oss till exempel säga att du vill beräkna 10-dagars SMA för Bitcoin. Du skulle ta stängningskurserna för Bitcoin för de senaste 10 dagarna och sedan hitta det aritmetiska medelvärdet. Denna process upprepas sedan dagligen så att du alltid har att göra med den mest aktuella informationen 

Varför använda en SMA? 


Den främsta anledningen till att SMA:er är användbara är att de hjälper till att identifiera trender. När prisdatapunkterna är utspridda kan det vara svårt att avgöra om marknaden är på väg i en viss riktning. När du har beräknat ett SMA kan du dock enkelt se om priserna stiger eller faller genom att titta på linjens lutning. Om linjen går uppåt är det ett tecken på en uppåtgående trend. Om linjen är nedåtgående är det på samma sätt ett tecken på en nedåtgående trend. SMA används också av handlare för att ställa in köp- och säljsignaler. Vissa handlare kan till exempel välja att köpa när priset på en tillgång korsar över sin 200-dagars SMA eftersom detta kan signalera att en uppåtgående trend har börjat 

Hur man använder ett SMA för att bestämma genomsnittspriset på Bitcoin.

 
Nu när vi har gått igenom vad en SMA är och varför den är användbar, låt oss ta en titt på hur du kan använda detta verktyg för att bestämma genomsnittspriset på Bitcoin 

Först och främst måste du välja en tidsperiod som du vill analysera. Detta beror på din investeringshorisont och risktolerans. Om du till exempel vill göra en kortsiktig investering kanske du vill använda en mindre tidsram som 10 dagar eller 20 dagar. Om du däremot tänker göra en långsiktig investering kanske du vill använda en längre tidsram som 50 dagar eller 200 dagar. När du har bestämt dig för en tidsram samlar du in alla nödvändiga datapunkter. Dessa kan erhållas från webbplatser som CoinMarketCap eller CryptoCompare. När du har alla dina datapunkter är det bara att beräkna det aritmetiska medelvärdet för att hitta ditt SMA.

Vill du lära dig mer om BTC SEK-kursen? 

Klicka här för att lära dig mer!

CryptoSoft_logo.JPG

Fullt automatisk

Populär handelsmjukvara

Lågt insättningskrav

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital