ALLT OM CFD-HANDEL

Lär dig allt du behöver veta om Contract for Difference

VAD BETYDER CFD?

 

Att handla med CFD är ett populärt sätt att utföra trading på. Det är faktiskt det populäraste handelsättet av kryptovalutor i Sverige!

CFD är en förkortning på "Contract for Difference" vilket innebär att man istället för att köpa en guldtacka istället köper ett finansiellt kontrakt på en guldtacka. Det kallas att spekulera på kursen, och det gör man beroende på om man tror att den ska gå uppåt eller nedåt.

CFD-handel hos mäklare

När man handlar ett CFD-kontrakt så gör man det oftast via en finansiell mäklare som erbjuder en handelsplattform. Det som sker på några knapptryck är att man ingår ett kontrakt med mäklaren där man accepterar en tillgång till ett visst pris. När kontraktet sedan löper ut så byts det ut mot kontanter som antingen är postivit eller negativt för handlaren. Detta beror på vad det faktiska värdet är i slutet perioden.


CFD-handel med Bitcoin

När man handla med Bitcoin-kontrakt så är det normalt att se större svängningar i sitt insatta kapital eftersom de flesta mäklare för krypto erbjuder en så kallad hävstång. Ett populärt ställe att göra detta på är bland annat via AxiTrader

Vad är CFD-handel?

Med CFD-handel så betyder det först och främst risk för snabba förluster på grund utav den snabba rörligheten kring den underliggande tillgången som man väljer att handla med. Eftersom trading med "contracts for difference" betyder att man köper en CFD på en underliggande tillgång på valutor, aktier index och råvaror index så kan en kurssvängning med en CFD på 100 kr ge resultat på 1 000 kr om man har en köpkraft på tio gånger priset.

Det är många som väljer CFD-handel tack vare att man kan gå kort som betyder att man kan tjäna pengar när kursen går ner. Har man ett konto hos en mäklare som erbjuder CFD-handel på den underliggande tillgången av till exempel aktier index och man väljer en position för att gå kort så har man möjlighet att tjäna tusenlappar på sina 100 kr när kursen går ner.

Varför ska man använda en CFD-mäklare?

Det finns flera anledningar till varför man använder en CFD-mäklare trots att det är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba trades med finansiella instrument. En av de största anledningarna till varför man ska handla med CFD-kontrakt är för att du både kan köpa och sälja vilket innebär både stora vinster och förluster eftersom du kan använda hävstång.

En hävstång innebär att du handlar med köpkraft. Det innebär att när du handlar så gör du inte det med underliggande tillgångar utan du handlar med kontrakt på den underliggande tillgångens pris. Du köper eller säljer med positionens totala pris med en hävstång på ett CFD-kontrakt som kan vara upp till hundra gånger mer. Detta innebär att även professionella kunder förlorar pengar eftersom kontrakt är komplexa instrument och marknaden kan gå emot en.

Det finns stor risk för snabba förluster men samtidigt finns det lika stor risk att priset kommer att stiga. Av denna anledning väljer många att handla hos en cfd mäklare trots att cfd kontrakt är komplexa. Priset på den underliggande tillgång som man väljer att handla med kan alltså gå åt vilket håll som helst och därför spekulerar många samt investerar pengar på cfd-handel med en CFD-mäklare.

Bitcoin Era.PNG

Utbildning ingår

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital
Bitcoin Trader.PNG

Beprövad algoritm

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital

VAD ÄR HÄVSTÅNG?

När du handlar med Krypto CFD så erbjuds i de flesta fall en så kallad hävstång. I många fall brukar det stå att hävstången är 1:2 eller kanske 1:5, men det finns vissa platformar så erbjuder så högt som 1:100. Vad det i praktien innebär är att man kan få 2x, 5x eller 100x avkastningen än det man har satsat. Det innebär också att man riskerar lika mycket åt det motsatta hållet.

Trots den ökade risken med Bitcoin CFD handel så väljer majoriteten att prova på detta spännande sätt att trada på. 

FINNS DET EN BITCOIN CFD STRATEGI?

Innan du börjar med online CFD trading så är det bra med en strategi. Detta skiljer sig givetvis från person till person, men om du är en professionell krypto trader så har du oftast ett par olika strategier. 

Det vanligaste man ser vid en tradingplattform 2019 är automatisk CFD Bitcoin handel.

 

Man kan t.ex diversifiera sin portfölj och köra manuell samt automatisk trading för variationens skull.

 

De flesta platformar erbjuder detta och här på Bitcoin Robot listar vi bäst bitcoin platform varje månad!

 
 

BÄSTA CFD PLATTFORM - MAJ 2021

Bitcoin System.PNG

Kom igång snabbt

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital

Handla anonymt 

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital

Är CFD-handel med Bitcoin lönsamt?

 

Låt oss anta att man tror att priset på den underliggande tillgången, som i det här fallet är Bitcoin kommer att stiga och vi köper ett CFD-kontrakt. Då har man tjänat pengar på CFD-handel trots att det är komplexa instrument som innebär förlust i många fall. I det här fallet var CFD-handel med Bitcoin hos en mäklare vinstgivande.

Trots att många tjänar stora pengar på CFD-trading på mäklare som ig markets så är det många som förlorar pengar på CFD överlag. Man kan råka ut för snabba förluster på grund av Bitcoins marknadsförhållanden även på stora underhandlare som ig markets. I detta fall är CFD-handel med Bitcoin inte särskilt givande.

Eftersom att du kan förlora dina pengar när man väljer CFD-handel med Bitcoin så kan det vara bra att läsa mer innan du börjar handla CFD. Lär dig mer så att du förstår hur CFD fungerar och inte börjar förlora dina pengar. Om du inte gör detta och börjar förlora mer så är inte CFD-handel hos en mäklare förmånlig.