Kryptovaluta-Kurser: Lär Dig Allt På 5 Minuter

kryptovalutor kurser.JPG

Eftersom att kryptovalutor har blivit det senaste snacket så är det viktigt att man utbildar sig via kryptovaluta-kurser. En stor del av befolkningen pratar nämligen om kryptovalutor idag och på så sätt har man börjat handla med dem. Man både köper, säljer och investerar i dom, så därför är det viktigt att man också investerar sin tid i en kryptovaluta-kurs.

I den här serien av kurser om kryptovalutor så kommer vi att ta en detaljerad titt på varje aspekt omkring dessa digitala valutor och vad man kan förvänta sig.

I den här serien av kurser om kryptovalutor så kommer vi att ta en detaljerad titt på varje aspekt omkring dessa digitala valutor och vad man kan förvänta sig.

Så Här Bestäms Priset På Kryptovalutor

 

Till skillnad från fiatvalutor så har inte kryptovalutor någon regering eller enskild organisation som påverkar priset. Trots detta har kryptovalutor ett värde som hela tiden ökar eller minskar. Här är några anledningar till varför en kryptovaluta har ett värde:

Tillgång och efterfrågan

 

Så länge något har en efterfrågan och en tillgång så finns det ett värde. Oftast så har en kryptovaluta en fast tillgång, men trots detta så är efterfrågan oftast väldigt stor. Skulle en kryptovaluta ha en fast tillgång men inga köpare så skulle alltså priset på kryptovalutor att sjunka. Är det däremot så att ett stort antal börjar köpa kryptovalutor så börjar priset istället att stiga.

Behovet av kryptovaluta

Eftersom att varje kryptovaluta oftast har en unik egenskap så behöver det finnas ett behov utav de. Kollar man på de nuvarande kryptovalutorna så är Bitcoin, den största utav dom alla ett transaktionsmedel. Ether är en så kallad "token" för Ethereum-plattformen medans DASH och Monero är mynt som fokuserar på integritet. Om man istället kollar på Ripple så är tanken att det ska införa ett helt nytt banksystem.

Poängen är att varje kryptovaluta faktiskt löser ett unikt behov. Om behovet är stort av en kryptovaluta så är oftast priset högre, som i sin tur skapar ett högre pris.

 
CryptoSoft.JPG

Grymt bra automatisk trader!

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital

Användningsområde

Alla kryptovalutor kan inte användas i praktiken men tillgodoser ofta olika behov. För att en kryptovaluta ska öka i värde så behöver den ha en efterfrågan och det får den om det finns ett starkt användningsområde. Är kryptovalutan väldigt användbar som t.ex Bitcoin så är oftast efterfrågan betydligt starkare.

 

Energiförbrukning

För att en kryptovaluta ska genereras så behöver transaktioner verifieras med hjälp av en process som kallas för mining, eller "grävning" som vi säger i Sverige. Detta kräver energi via datorkraft, och för att den som bidrar med det här ska tjäna något på de så får man blockbelöningar i gengäld. Dessa blockbelöningar innehåller kryptovalutor (beroende på vilken kryptovaluta som minas). 

 
kryptovaluta-kurser.jpg

Efter några år så minskar dessa belöningar  men det gör också så att priset ökar på kryptovalutan. Detta händer på grund utav att tillgången blir mindre men förfrågan fortfarande är lika stor om inte större. Skulle det däremot inte finnas något värde eller potentielt värde av en kryptovaluta så kommer inte grävare att gräva den heller. 

Hur väljer man en kryptovalutaväxling för kryptovalutor?

 

Man måste ta hänsyn till avgifter, säkerhet, likviditet och användareupplevelse när man ska välja en börs för kryptovalutaväxling. När man har hittat en börs som uppfyller dessa grundläggande krav samt sina personliga preferenser som design så kan man öppna ett konto.

Det är viktigt att man överväger vissa andra faktorer som vilket utbud av marknader börsen har, vilken historia börsen tidigare har haft samt vilken användaruppevelse användare rapporterar. Det kan ta lite tid och ansträngning att välja rätt börs men det är bättre att de tar tid än att man hoppar in på en osäker börs.

Vart kan man köpa kryptovalutor?

 

Man kan köpa kryptovalutor på flera olika ställen och på olika sätt. Här nedan hittar du en kort sammanställning på ställen man kan köpa kryptovalutor:

Handla kryptovalutor på en börs

Ett av de enklaste och lättaste vägarna att gå när man ska köpa kryptovalutor är via kryptovalutabörser. De tillhandahåller en handelsplattform där man som användare enkelt ska kunna köpa, sälja eller byta sina kryptovalutor. Det gäller kryptovalutor från kryptobörsen men också kryptovalutor som man har handlat på övriga ställen.

De populäraste börserna just nu är Binance, Bittrex, Bitstamp och Coinbase. De har funnits på marknaden i flera år och har ett bra rykte. Det har aldrig varit några större problem tidigare och historiskt sett har användare kryptotillgångar varit säkra. Här kan man också hitta bitcoin kurs realtid som historiskt.

 
FxMasterBot.JPG

Handla kryptovalutor automatiskt

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital

Handla Bitcoin i en automat

Om man är ute efter att handla Bitcoins utan att använda en börs så är en Bitcoin-automat ett bra tillvägagångssätt. Till skillnad från en vanlig uttagsautomat som ger fiatvalutor i kontanter så kan man istället få Bitcoins skickade till sin egna plånboksadress.

Fördelen med en Bitcoin-automat är att det är smidigt att både köpa- och sälja sin BTC.

Nackdelen med att använda en Bitcoin-automat är att det oftast är de tar ut en högre avgift än på andra ställen.

 
bitcoin-automat.JPG

Handla kryptovalutor via en marknad

Om man använder kryptovalutor via en marknad som LocalBitcoins.com så kan man handla till en förutbestämd kurs. Det är ett bra sätt att komma ner i avgifter samtidigt som utbudet av köpare samt säljare brukar vara stort.

Fördelen med att handla via en marknad är att det finns betydligt fler betalsätt eftersom man själv väljer det här i sin annons.

Nackdelen med att handla via en marknad är att man måste vara extra försiktig. Det förekommer betydligt fler bedrägerier här än vad det gör via börser.

 

Köpa kryptovaluta med Swish

 

Det är många i Sverige som idag väljer att handla kryptovalutor med Swish. Faktum är att en rapport med en prognos från 2021 visar att majoriteten av återkommande handlare av kryptovalutor ändrade sitt betalsätt från kortbetalning till Swish.

 

Anledningen till att man ser en sådan ökning är för att Swish är ett så pass smidigt betalsätt att fler mäklare och kryptovalutaväxlingar väljer att erbjuda de idag.

Vilken kryptovaluta är bäst?

 

Eftersom att kryptovalutor fyller olika syften och behov så är det svårt att säga vilken som är bäst. Det är en personlig preferens eftersom att många tycker olika. Vissar tycker att Ethereum är bäst tack vare deras smarta-kontrakt protokoll medan andra föredrar Bitcoin för dess säkerhet.

Här nedan finner du våran topp 5-lista över bästa kryptovalutor:

Bästa Kryptovalutor 2022 - Topp 5

1. Bitcoin (BTC) skapades 2009 av en individ, grupp eller förening som heter Satoshi Nakaomoto och är den första kryptovalutan som skapades. Liksom de flesta kryptovalutor kör man BTC på en blockkedja och är hyllad för att vara säker tack vare en process som kallas proof of work. Bitcoin har sedan i Maj 2016 en tillväxt på cirka 7,800 procent och är därför är tack vare detta vårat förstahandsval på listan.

2. Ethereum (ETH) skapades 2013 av en programmerare från Ryssland som heter Vitalik Buterin. Det är både en kryptovaluta och en blockkedjeplattform. Det är utvecklares favorit tack vare den stora potentialen man har när man kodar i Ethereum. NFTs är en välkänd programmering som är skapad på Ethereums blockkedja.

3. Tether (USDT) är en så kallad "stablecoin", dvs. ett stabilt mynt som är knuten till den amerikanska dollarn (USD). Tanken med en sådan här valuta är att värdet ska vara mer konsistent än övriga kryptovalutor. Som investerare växlar man ofta sina icke-stabila kryptovalutor till USDT. Det är därför en ytterst viktig kryptovaluta på vår tredje plats.

4. Binance Coin (BNB) är en kryptovaluta vars främsta syfte är att användas för att betala handelsavgifter på deras kryptovalutabörs. Binance är nämligen en av de största börserna i världen och har expanderat stort sedan de öppnade 2017. Kryptovalutan har tidigare gått från 0.10 dollar till 413 dollar vilket är värdeökning på 410,000 procent.

5. XRP (XRP) skapades i början av 2017 av Ripple som är ett företag för digital teknik och betalningshantering. Det är en väldigt smart kryptovaluta som kan användas i nätverk som sköter valutaväxlingar och kryptovalutor. Den har en jättesnabb transaktionshastighet som är bra mycket bättre än vad som idag erbjuds. Kryptovalutan gjorde i början väldigt många investerare rika och vi hoppas på att den ska göra det igen i framtiden.

bitcoin-logotyp.png
Ethereum-logotyp.png
Tether-logotyp.png
bnb-logotyp.png
XRP logotyp.JPG
 
bitcoin profit.JPG

Handla kryptovalutor automatiskt

Risk varning: Du kan förlora hela ditt kapital

Vad är kryptografi?

 

Man kallar vetenskapen om kryptering, dekryptering och chiffering för kryptografi. Vi människor använder oss ofta av kryptografi när man vill dölja något. Det finns bland annat mobilappar som är krypterade så att en tredje part inte ska kunna läsa av texten man skickar till och från sina kontakter. 

Kryptografi och blockkedjan

Blockkedjan använder kryptografisk teknik för att användare ska kunna göra transaktioner. När en överföring sker så signerar man transaktionen med sin privata nyckel. 

 

Nyckeln är skapad för att man ska kunna spendera innehållet i sin plånbok. När noderna och grävarna har accepterat transaktionen och det finns en giltig digital signatur så lägger de in allt i ett block.