Guide: 2019/11/30

Kryptovaluta Skatt: Kan man undvika skatt för Bitcoin?

Allt om skatt på uttag och vad som egentligen gäller.

Vilka regler som gäller för kryptovalutor gällandes avgifter har länge var diffust. Detta har skapat en långvarig diskussion mellan handlare och skatteverket eftersom det inte alltid har funnits tydliga regler gällandes när och hur mycket som egentligen ska betalas in. Det finns dessutom flera fall på handlare och säljare som har hamnat i problematik på grund utav detta.

Så, kan man undvika Bitcoin skatt?

Det raka och enkla svaret på denna fråga är att all kryptovaluta skall beskattas. Enligt Skatteverket så skall det skattas under "Andra tillgångar" via en blankett som heter K4.

Än så länge så klassas inte krypto som en valuta (konstigt, vi vet!) och det gör att varje hantering alltså skall rapporteras separat.

När ska man beskatta BTC?

Varje transaktion där kryptovaluta är inblandat, t.ex när man själv handlar, när man själv säljer eller när man använder sig av Bitcoin för att handla så ska detta deklareras. Detta innebär att hela trettio procent betalas vid kapitalvinst.

Finns det några alternativ för handel med kryptovalutor?

Det finns inget sätt att komma undan skatt på och tyvärr så är det väldigt krångligt att deklarera varenda transaktion eftersom allt skall göras separat och alla transaktioner med krypto är inte särskilt tydliga.

För att komma ner i skattetabellen däremot så kan man köpa certifikat via Avanza och sedan lägga dem i ett ISK-konto. På så sätt slipper du att bli beskattad helt och hållet! Processen är helt automatisk och det enda som dras är schablonavgift på mindre än en procent, medan en beskattning på kapitalvinst är hela trettio procent.

 

Vad händer om jag enbart gör kryptohandel mot fiatvalutor?

Det här är en optimal metod eftersom du på så sätt är det betydligt enklare att deklarera dina transaktioner eftersom du ser kostnaden plus vad du fick när du sålde. 

Ett av de bättre alternativen är då att t.ex hålla dig på handel via IQ Option som erbuder detta.

 
 
 
 

  BRA BITCOIN PLATTFORM

- November 2019

100

Rekommenderad Kryptoplattform

Lågt insättningskrav

Expert Trading

 100

Auto Trader

Låg Insättning

Bitcoin Algoritm

BlackBull.png

100

Pålitlig Trading

Handla 24/7, 365

Snabb Utbetalning

min. insättning $500

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

© 2016 - 2020 by Bitcoin-Robot.se - En Värld Av Automatisk Bitcoin Trading!

För kontakt: hello@bitcoin-robot.se

Ansvarsfriskrivning: Observera att artiklar, nyheter, recensioner och allt innehåll på denna webbplats inte bör betraktas som ett handelsråd. Arten av investeringar är spekulativ och det finns en risk att förlora det investerade kapitalet helt. När du investerar söker du ett professionellt råd och gör din egen dilligens. Denna webbplats är inte avsedd för användning i länder där handel och investeringar är förbjudna. Denna webbplats är gratis för dig att använda men vi kan få ersättning från de företag vi har på denna webbplats.