OneCoin-Bedrägeriet: Vad Offer Bör Göra 2022

2022-09-12

När det gäller investeringar finns det många bedrägerier där ute. Det är viktigt att göra din forskning innan du investerar dina surt förvärvade pengar i något som kanske inte är värt någonting. I det här blogginlägget gör vi en djupdykning i OneCoin, ett företag som påstod sig vara en kryptovaluta men som visade sig vara inget annat än ett pyramidspel. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad OneCoin är, hur det fungerade och vad du som offer kan göra åt detta idag!

 

Vad är OneCoin?

OneCoin grundades 2014 av Ruja Ignatova. Det presenterades som en kryptovaluta som så småningom skulle överträffa Bitcoin i värde. OneCoin lovade enorma avkastningar för tidiga investerare och använde MLM-taktik (multi-level marketing) för att uppmuntra människor att sälja medlemskap till sina vänner och familjemedlemmar.

I verkligheten var OneCoin dock aldrig värt någonting. Den backades inte upp av blockkedjeteknik och var inte noterad på några börser. Det enda sättet att ta ut pengar var genom företaget självt, vilket gjorde det nästan omöjligt att ta ut pengar när man väl investerat.

Cryptosoft logotyp.JPG

Auto-Trading

Prisbelönad 2021

Öppen För Reg.

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital
 

Hur fungerade OneCoin-bedrägeriet?

OneCoin fungerade genom ett nätverk av så kallade "affiliates". Dessa var personer som hade anmält sig för att sälja medlemskap i utbyte mot provisioner. Provisioner betalades ut när någon köpte ett medlemskap från en affiliate, och dessa provisioner ökade när affiliates rekryterade fler personer till systemet.

Tyvärr förlorade många människor mycket pengar när de investerade i OneCoin. De kunde inte bara inte ta ut sina vinster, utan värdet på den "valuta" de hade förvärvat sjönk kraftigt när systemet började avslöjas.

En video som förklarar hur ägaren lurade världen med en "fake bitcoin" vid namn OneCoin.

 

Varför du bör undvika företag som OneCoin

Företag som OneCoin kallas ofta för Ponzi- eller pyramidspel. De lovar enorma avkastningar och använder aggressiva marknadsföringstaktiker för att locka in folk. När man väl har investerat kan det vara mycket svårt - om inte omöjligt - att få ut sina pengar igen.

Om du funderar på att investera i något ska du se till att göra din research först. Läs recensioner och artiklar från flera källor innan du fattar några beslut. Och om något låter för bra för att vara sant? Det är det förmodligen också. Låt dig inte bli lurad - håll dig helt borta från företag som OneCoin.

OneCoin OneLife samlade in 4 miljarder dollar

 

Företagen bakom detta system var OneCoin Ltd. och OneLife Network Ltd., grundat av den bulgariska medborgaren Ruja Ignatova som försvann 201, men inte innan de samlade in 4 miljarder dollar. Onecoin kunde samla in miljarder dollar från intet ont anande offer genom att använda en MLM-struktur (multi-level marketing). Detta gjorde det möjligt för dem att sprida sitt budskap långt och brett, samt att hålla en stadig ström av nya investeringar som kom in.

I en MLM-struktur rekryteras dotterbolag för att sälja produkter eller tjänster för företagets räkning. I gengäld för sina ansträngningar får de provisioner och bonusar. I de flesta fall är MLM-system helt lagliga. Men när produkten som säljs är värdelös, som i fallet med Onecoin, blir det ett olagligt pyramidspel.

Vad kan offren göra?

 

Om du blev offer för Onecoin-bedrägeriet kan du kanske få tillbaka dina pengar genom att lämna in en stämningsansökan till domstolarna. Denna process kan dock vara komplicerad och tidskrävande. Om du behöver hjälp med att få tillbaka dina pengar kan du överväga att kontakta en erfaren advokat som kan hjälpa dig att navigera i rättssystemet och få den kompensation du förtjänar.

FBI erbjuder $100,000 i belöning

Vet du vart grundaren Ruja Ignatova är? FBI erbjuder en belöning på upp till 100,000 dollar för hjälp med att hitta "Cryptoqueen" som hon även kallas, då hon anklagas för att ha lurat investerare på miljontals kronor genom att sälja dem falska kryptovalutor.

Sammanfattning

 

Onecoin-bedrägeriet är ett av de största kryptovaluta-bedrägerierna i historien. Genom att använda en struktur för marknadsföring på flera nivåer kunde bedragarna rekrytera ovetande offer och övertyga dem om att investera miljarder dollar i en värdelös kryptovaluta. Om du blev ett offer för denna bluff kan du kanske få tillbaka dina pengar genom att lämna in en ansökan till domstolarna. Denna process kan dock vara komplicerad och tidskrävande. Om du behöver hjälp med att få tillbaka dina pengar kan du överväga att kontakta en erfaren advokat som kan hjälpa dig att navigera i rättssystemet och få den ersättning du förtjänar."

OneCoin var en bluff som lovade stor avkastning men som i slutändan lämnade många människor utan pengar. Om du funderar på att investera i något, se till att göra din forskning först och undvik företag som låter för bra för att vara sanna - som OneCoin.

Gå vidare till nästa inlägg - Introduktion till Ripple (XRP) 2022

Bitcoin_Profit.PNG

Känd från TV

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Hög utbetalningsratio

Sverige-favorit