PancakeSwap: Decentraliserad växling för BEP20-tokens

2022-09-09

PancakeSwap är en decentraliserad börs för byte av BEP20-tokens på Binance Smart Chain. Den lanserades i September 2020. Projektets mål är att tillhandahålla likviditet via odling och tjäna avgifter i gengäld. I den här artikeln kommer vi att göra en djupdykning i PancakeSwap-projektet.

 

Vad är PancakeSwap?

PancakeSwap är en automatiserad marknadsgarant - en decentraliserad finansapplikation som låter användare byta tokens, tillhandahålla likviditet via farming och tjäna avgifter i gengäld. Projektets ursprungliga token är CAKE. PancakeSwaps smarta kontrakt är öppen källkod och granskas av Certik. Plattformen använder Binance Smart Chain (BSC), som är kompatibel med Ethereums ekosystem och åtgärdar dess höga gasavgifter

 

PancakeSwap skapades som en fork av det populära projektet Chef Swap. Teamet bakom Pancake Swaps gjorde flera förbättringar av det ursprungliga projektet, bland annat lägre avgifter, snabbare transaktioner och ökad säkerhet. I mars 2021 finns det över 5 miljarder dollar låsta i PancakeSwap-kontrakt.

 
Cryptosoft logotyp.JPG

Auto-Trading

Prisbelönad 2021

Öppen För Reg.

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Hur fungerar PancakeSwap? 

PancakeSwap använder Automated Market Maker-modellen (AMM) för att tillhandahålla likviditet. AMM-modellen består av tre nyckelkomponenter:

 

 • En likviditetspool: Detta är en samling medel från användare som vill tillhandahålla likviditet till poolen. I gengäld för sitt bidrag tjänar de ränta på sin investering 

 • En orderbok: Detta är en lista över bud och förfrågningar från användare som vill köpa eller sälja tokens inom poolen 

 • En utbytesfunktion: Detta gör det möjligt för användare att byta tokens inom poolen med varandra 


De tre komponenterna arbetar tillsammans för att skapa en decentraliserad börs där användare kan köpa, sälja eller byta tokens utan att behöva gå via en centraliserad myndighet som en traditionell börs. 

PancakeSwap använder sig av ett system som kallas "likviditetsutvinning" för att ge användare incitament att tillhandahålla likviditet till plattformen. leverantörer av likviditet tjänar belöningar i CAKE-tokens baserat på hur mycket de har bidragit till poolen och hur länge de har hållit sin position. Ju fler CAKE-tokens du äger, desto större är din andel i plattformen och desto fler belöningar kan du tjäna. Farming-belöningar delas ut dagligen och kan hämtas när som helst efter att 24 timmar har gått sedan din första insättning. Förutom farmingbelöningar tjänar likviditetsleverantörer också transaktionsavgifter när någon byter tokens inom deras pool.  

Se videon om hur man använder PancakeSwap 2022

 

Fördelar- och Nackdelar Med PancakeSwap

Precis som alla andra kryptorelaterade tjänster så finns det för- och nackdelar med PancakeSwap. Här nedan har vi listat de viktigaste att veta:

Fördelar
 • PancakeSwap har mycket lägre avgifter än de flesta andra kryptobörser

 • De stödjer många andra BEP20-tokens

 • Man kan bli belönad genom att bidra med likviditet

 • De erbjuder användare tillträde till olika lotterier

 • Man kan skapa sina egna projekt i deras BSC-gemenskap

 • Man kan även vinna olika NFT:s

Nackdelar
 • Det är en komplicerad staking-process

 • Tjänsten är inte särskilt användarvänlig

 • Det finns ingen egen plånbok i deras tjänst, och BSC är relativt komplext

Sammanfattning

 

PancakeSwap är ett decentraliserat utbyte som gör det möjligt för användare att handla BEP20-tokens på Binance Smart Chain. Plattformen använder en Automated Market Maker-modell för att tillhandahålla likviditet och belöna användare för deras bidrag med CAKE-tokens . Om du letar efter ett enkelt sätt att handla BEP20-tokens eller helt enkelt vill tjäna några CAKE-tokens , kan Pancake Swap vara värt att överväga .

Gå vidare till nästa inlägg - LocalBitcoins: Omfattande Recension 2022

Bitcoin_Profit.PNG

Känd från TV

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Hög utbetalningsratio

Sverige-favorit