2022-05-19

Hur du hittar din plånboksadress Bitcoin 2022 | Guide

En plånboksadress bitcoin eller ett bitcoin-konto som det heter på Svenska är det som du skickar ditt kapital från och till i blockkedjan. Vare sig när eller hur du skickar dina Bitcoins eller andra kryptovalutor använder du alltid en plånboksadress. Detta är bland annat för att det skall kunna spåras och att mottagaren och avsändaren ska kunna verifieras för bitcoin-kontot automatiskt. För att visa en transaktion på bitcoins blockkedja kan man enkelt skriva in sitt bitcoin-konto genom att fylla adressen i en utforskare, även kallad "explorer". I en Bitcoin-utforskare kan du se följande information om ditt bitcoin-konto:

  • Avsändande plånboksadress - Den som skickar BTC.

  • Mottagande bitcoin-konto - Den som mottager BTC.

  • Hur mycket som betalats till den som minat blocket för transaktionen.

Hur du hittar din plånboksadress Bitcoin 2022

 

Hur skaffar man sig en Bitcoin adress? Det är en fråga som många ställer sig. Det finns nämligen olika sätt att skaffa ett bitcoin konto och därav en plånboksadress för bitcoin.

 

Vad är då plånboksadress egentligen? Det är just en krypterad sträng av bokstäver och siffror som agerar som en unik avsändare/mottagare för dina transaktioner. Du kan öppna ett konto via en mäklare, en så kallad växlare som BTCX, BTCSWE, Trijo eller Binance. Hos dessa aktörer får du automatiskt en plånboksadress Bitcoin men det viktiga är att förstå att du inte äger dina egna coins.

"Not Your Keys, Not Your Coins"

Se alltid till att du använder en oberoende plånboksadress bitcoin för att se till att dina coins är säkra.

CryptoSoft_logo.JPG

Arbeta hemifrån

Automatisk trader

Kom igång snabbt

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Electrum är en kryptovaluta-plånbok där Du äger dina tillgångar

 

Electrum är skapad med en fantastisk ingenjörskonst av anledningen att man faktiskt vill äga sina egna nycklar och installeras lokal på datorn. När du har dina Bitcoins i Electrum Wallet kan du vara trygg att din plånboksadress bitcoin och ditt bitcoin konto är i tryggt förvar.

electrum.png

Tänk på att även hur bra Electrum än är spelar det ingen roll om du råkar ha virus på din dator som kan stjäla dina bitcoins ändå. Det är därför viktigt att hålla datorn virusfri när du handlar med bitcoin, precis som med VISA kort.

Vi anser att Electrum är en av dem bästa bitcoin wallet som finns ute på marknaden idag, då den har funnits under en längre tid och är testad genom väder och vind.

Electrum går att ladda ner här.

Hur köper jag bitcoin och skickar till Electrum?

 

Du köper bitcoin hos den kryptobörs som du föredrar eller OTC genom exempelvis Local Bitcoins. När ditt köp är slutfört kan du simpelt skicka dina bitcoins till ditt bitcoin-konto på Electrum. Tänk på att använda Segwit på både exchangen (om det erbjuds) och även Electrum - för en snabbare och billigare upplevelse för transaktionen!

Skaffa ett bitcoin-konto med mobila plånböcker

 

Det finns även bra versioner av bitcoin-konto eller plånböcker för kryptovalutor som du kan ha i fickan. Mobila plånböcker är bra för dig som är på resande fot eller vill betala över disk. En gratis bitcoin plånbok som ger dig flera bitcoin-konton och plånboksadresser för Bitcoin är exempelvis "Trust Wallet" som ägs av den globala jätten Binance. De är en fantastisk skapelse där du både kan använda ett normalt bitcoinkonto men även Segwit.

 

Segwit är en nyare version av avsändande och mottagare för ett bitcoinkonto som gör att du snabbare och billigare kan skapa transaktioner på blockkedjan. Din plånboksadress i trust wallet hittar du via interfacet i mobilen. Det är enkelt att se hur du navigerar i mobilen och det är väldigt självförklarande. Du klickar på bitcoin-ikonen och hittar där direkt din plånboksadress bitcoin.

Bitcoin_Profit.PNG

Känd från TV

Hög utbetalningsratio

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Favorit i USA

Handla med en datorplånbok genom Swish

 

Om du är intresserad av att handla med Swish går det exempelvis att använda mäklare som BTCX och Safello där du får en bitcoin-plånbok genom Swish-överföring direkt till den plånboksadress som du ger växlaren.

Guide om de bästa alternativen för bitcoin-konto och plånbokksadresser hittar ni här på sidan i menyn. Du har även tillgång till gratis handelsrobotar för just bitcoin som kan handla åt dig, där du dessutom har möjlighet att sätta in med Visa kort.

 

Vanliga Frågor och Svar om Bitcoin-konto

Vad är en Plånboksadress?

En plånboksadress är en adress baserad på kryptering, den ser ut som en sträng av siffror och text.

Hur hittar jag min bitcoin plånbok?

Om du har sparat din seed phrase kan du gå till den leverantören där du skapade din plånbok och återställa den.

Vart hittar jag Plånboksadress?

Du kan hitta den via en Bitcoin explorer, där ser du transaktionen, transaktionsvärdet och avgiften som betalas, samt vem det är skickat till eller från.

Hur långt bör mitt lösenord vara?

Det brukar räcka med att komma ihåg en mening i huvudet för att ha ett tryggt lösenord exempelvis "Tre-ankungar-vandrade-i-ankdammen"

Hur fungerar en kryptovaluta plånbok?

Ett bitcoinkonto fungerar på ett sådant sätt att den sparar dina keys eller tokens normalt sett använder vi bitcoins. När du gör ett utskick från din wallet skickas detta till en mottagare i blockkedjan.

"Håll koll på ditt bitcoinkontos seed phrase och skriv ner det
Annars är det lätt att du förlorar allt."

Seed phrase för din plånboksadress bitcoin

 

En seed phrase är en serie av ord som fungerar som återställningsadress för ditt bitcoinkonto, det är extremt viktigt att du sparar denna mening av ord på en säker plats. Om du skulle glömma av din Seed phrase eller tappa bort den och din dator eller mobil går sönder kan du inte återställa ditt konto. Det är därför av ytterst vikt att du alltid ser till att bevara din Seed phrase på ett bra ställe där ingen annan kan komma åt den, exempelvis ett bankfack eller ett brandsäkerts crypto steel.

För att automatiskt handla genom en plånboksadress bitcoin har vi skapat en topplista av handelsrobotar som hjälper dig handla tryggt, snabbt och säkert online via en betrodd och seriös mäklare. Hos våra rekommenderade bitcoin robotar så som cryptosoft och Bitcoin prime har du tillgång till en uppsjö av olika mäklare att handla genom ditt bitcoinkonto. Se till att välja den som ringer dig först och ger dig extra god kundservice, ofta blir du uppringd på engelska av en professionell mäklare som kan hjälpa dig lyckas med Bitcoin på autopilot.

Tveka inte att ta möjligheten att skydda dig själv mot onlinebedrägerier genom att använda våra rekommenderade handelsmjukvaror som är 100% säkra för din trygghet som Svensk kund.

FxMasterBot.JPG

Nybörjarvänlig 

Populär i Sverige

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Snabba uttag

Gå vidare och läs vår nästa artikel:

 

Bitcoinadress: Omfattande Guide 2022

Cryptosoft logotyp.JPG
Cryptosoft logotyp.JPG

Handla Bitcoin och andra kryptovalutor med en trading robot från CryptoSoft.

  • Fullt Automatisk Trading

  • Globalt Erkänd Robot

  • Kom igång nu på 3 minuter, helt gratis.