2022-02-23

Kan man köpa Bitcoin med ett Svenskt bankkonto?

Svensk bank.JPG

Man kan köpa Bitcoins med de flesta bankerna i Sverige, men det är inte alla banker som godkänner köp med betalkort. Bankerna får själva bestämma om de vill godkänna köp av Bitcoin eller inte och de senaste åren har det nekats av många större banker runt om i landet.

 

Om man ska köpa Bitcoin via sin bank så kan man göra det via Swish till en Svensk exchange som är granskad av finansinspektionen. Det är vanligt att man gör det via Safello eller Trijo eftersom att Svenska banker ofta nekar köp hos exchanges som Binance och Coinbase.

Annons
CryptoSoft_logo.JPG

Fullt automatisk

Populär handelsmjukvara

Lågt insättningskrav

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital
 

Vilka banker tillåter köp av Bitcoin?

Nästan alla Svenska banker tillåter köp av Bitcoins men blockerar gärna köp via exchanges. En del banker går inte ut med det offentligt medan andra banker som Handelsbanken öppet talar om blockering av köp.

Här är en lista på banker som blockerar köp av Bitcoins:

  • Swedbank

  • Nordea

  • Handelsbanken

  • SEB

  • Länsförsäkringar

 

Swedbank gick för lite drygt en månad sedan ut med att affärer på nätet som inte tillåter ”3DS”, dvs. ”3D Secure” kommer att blockeras och det inkluderar ställen som erbjuder kryptohandel. Det här är en trend som flera Svenska banker har börjat hoppa på.

 

Finns det Bitcoin-bankomat i Sverige?

I dagsläget finns det ingen bankomat i Sverige som hanterar Bitcoins men det har tidigare existerat. Den första Svenska bankomaten för Bitcoin-transaktioner lanserades December 2013 i Stockholm där användare bland annat kunde växla kontanter till Bitcoins. Det var företaget Safello som låg bakom detta och maskinen visades för första gången upp på ”Sthlm Tech Meetup”-event.

Intresset för en Bitcoin-bankomat var inte särskilt stort under den tiden och man valde att ta bort maskinen. Det var även väldigt krångligt med ID-kontroll och andra riktlinjer som företaget bakom bankomaten var tvungna att följa för att lagligt få bedriva verksamheten av finansinspektionen. 

Annons
Bitcoin System Handel.png

Spjutspetsteknik

Utmärkt handelsplattform

Passiv trader

Riskvarning: Du kan förlora hela ditt kapital

Kan man köpa Bitcoins med utländska banker?

 

Det går oftast bättre att genomföra köp av Bitcoins med en utländsk bank. Eftersom att det finns många utländska banker så är det svårt att lista alla, men ett av de mer populära alternativen som Svenskar använder är Revolut som är registrerat i Litauen. 

Anledningen till att det ofta går bättre att genomföra köp med utländska bankkonton är för att man då gör köp med en utländsk valuta som t.ex USD eller EUR samtidigt som bankkontot är utländskt registrerat. Då finns det ingen korrelation till Sverige och heller inget incitament till att hålla kvar pengarna i Sverige som de flesta Svenska banker vill att du ska göra. 

Vill du veta hur seriösa Bitcoin-robotar egentligen är?

Läs mer om detta här!